Is gitaar spelen moeilijk: Online Muziek Acadmie
Is gitaar spelen moeilijk?

Is gitaar spelen moeilijk? De gitaar is een veelzijdig en gebruiksvriendelijk instrument. Het leent zich voor vrijwel alle moderne muziekstijlen en is handzaam en makkelijk om mee te nemen. Geen wonder dat de gitaar een populair instrument is. En of je er nu van droomt om op een podium voor een grote groep mensen te spelen, of dat je met familie, in de kerk of voor de klas samen wil kunnen zingen en spelen, het kan allemaal met de gitaar.

Wat moet je doen als je wil leren gitaarspelen?

Als je wil leren gitaarspelen heb je uiteraard een gitaar nodig. Dat kan al lastig genoeg zijn, want er is enorm veel keuze qua gitaren. Akoestisch of elektrisch, nylon snaren of stalen snaren enzovoorts. De keuzemogelijkheden duizelen je al gauw voor de ogen. Het is daarom verstandig om naar een professionele gitaarwinkel te gaan, waar ze verstand hebben van gitaren en je goed kunnen adviseren. Uiteraard kun je ook zelf op zoek gaan op internet, maar ook dan is het verstandig om je te laten adviseren door bijvoorbeeld een goede kennis die voldoende verstand heeft van gitaren. Een goede gitaar helpt bij het goed leren en het plezier in het spelen.

Zie ook: Waar moet je op letten als je een gitaar koopt?

Gitaarles volgen

Heb je een goede gitaar gevonden? Dan kun je beginnen met gitaarles. Ook daarin bestaan er veel keuzemogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de traditionele muziekschool, maar er zijn ook particulieren die gitaarles geven. Dat laatste is vaak wat goedkoper.

Nu is er ook nog een derde optie, namelijk de cursus gitaarspelen van de online Muziek Academie. Het voordeel van deze online cursus is dat je niet vastzit aan een vaste tijd in de week. Ook bepaal je zelf hoe snel je de lessen achter elkaar doet, of het er nu één per week is of juist twee lessen per dag, je bepaalt het helemaal zelf. En je hoeft er niet eens de deur voor uit, want het kan gewoon thuis achter de computer of laptop.

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

 • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
 • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
 • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
 • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Wat maakt gitaarspelen moeilijk?

De moeilijkheid van het gitaarspelen zit vooral in het leren van de akkoordgrepen. Het goed neerzetten van de vingers kan in het begin als lastig worden ervaren. Bij de online cursus gitaarspelen wordt door middel van duidelijke video’s uitgelegd wat de juiste techniek is. Het voordeel is dat je de video’s meerdere keren kan bekijken, zodat je er altijd weer even op terug kan vallen als je het even niet meer weet. Daarnaast is een goede opbouw van de cursus heel belangrijk. Online Muziek Academie heeft een bewezen methode die je stap voor stap op weg helpt.

Opbouw; van open akkoorden naar meer

In het begin van de online cursus gitaarspelen ligt de focus vooral op het leren van de open akkoorden. Hiermee ben je snel in staat om veel verschillende nummers te spelen. Maar daarna valt er nog een hele wereld te ontdekken, zoals barré-akkoorden, powerchords, plectrumtechniek, fingerpicking (tokkelen), gitaarsolo’s enzovoorts. Ook hier helpen we je stap voor stap op weg tot het niveau wat jij wil bereiken.

Tips om beter te worden in gitaar spelen

De belangrijkste manier om beter te worden is om regelmatig de gitaar op te pakken en te oefenen. Je zal merken dat je door vaak te spelen snel vooruitgaat in vaardigheden. Daarnaast is het van belang om les te krijgen volgens een goed uitgedachte methode die een logische opbouw van vaardigheden bevordert

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt kan het speelplezier echt beginnen. Toch zijn er altijd wel kleine dingen waar je tegenaan kan lopen, zoals een lastig akkoord, een bepaalde riff op de gitaar die je maar niet kan laten klinken zoals het origineel. Dan kun je altijd terugvallen op onze gitaardocenten die je online bijstaan met raad en daad.

Online gitaarles volgen

Om te laten zien wat de online cursus gitaarspelen voor jou kan betekenen zetten we nog een keer alle voordelen op een rij:

 • Gitaarles volgens een bewezen methode van professionele docenten
 • Duidelijke instructies via video’s die je ook nog eens eindeloos kan herhalen
 • Je bepaalt zelf je eigen tempo
 • Geen vaste wekelijkse verplichting, maar gewoon oefenen wanneer het jou het beste uitkomt
 • Je hoeft er niet voor naar een muziekschool te reizen, maar je kan overal waar je internet hebt oefenen
 • Een laag tarief waar een reguliere muziekschool niet tegen kan concurreren
 • Een team van gitaardocenten die je bijstaan met raad en daad en online je vragen kunnen beantwoorden

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: