Snel gitaar leren spelen
Snel gitaar leren spelen

Als je eenmaal het besluit hebt genomen dat je gitaar wilt leren spelen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. Je hebt misschien de gitaar al staan of regelt er eentje via marktplaats of de dichtstbijzijnde muziekwinkel.

Zo! Jij bent er helemaal klaar voor…

Maar dan begint het echte werk pas. Hoe kan jij zo snel mogelijk leren om (goed) gitaar te spelen? Ga je op privéles bij een muziekleraar bij jou in de buurt. Ga je naar de muziekschool om mee te doen in een groepsles? Of volg je gitaarlessen online?

Kan je snel gitaar leren spelen?

Soms hoor je verhalen van mensen die binnen een paar gitaarlessen het al helemaal onder de knie hebben. Die met een paar tips van Gitaar Speleneen oom meteen gitaar kunnen spelen en volgende week op het podium klimmen. Klinkt niet heel geloofwaardig hé?

Gitaar leren spelen heeft wat tijd nodig. Maar als je de basis goed onder de knie hebt zal je snel vorderingen maken. Zodra je de basistechnieken geleerd hebt kan je al leuk gitaar spelen. Misschien nog niet de nummers die jij graag zou spelen maar dat kom echt nog wel.

Geduld is een schone zaak, ook met gitaarspelen. In het begin zal je zere vingers hebben en de theorie vind je waarschijnlijk vooral saai. Je moet er even doorheen want later heb je hier veel plezier van.

Snel leren gitaar spelen

Snel leren gitaar spelen doe je door er vooral veel mee bezig te zijn. Veel oefenen. Probeer elke dag toch zeker een kwartier te oefenen en herhaal net zo lang tot je iets helemaal beheerst. Oefen de akkoorden, beheers je een paar basisakkoorden dan kom je al een heel eind.

Volg je online gitaarlessen dan kan je eenvoudig een les blijven herhalen tot het helemaal in je systeem zit.

Moet je op gitaarles om goed gitaar te leren spelen?

Tenzij je een uitzonderlijk muzikaal talent bent is gitaarles wel aan te raden als je wilt leren spelen. Vooral de basisbeginselen zijn heel belangrijk. Als jij het jezelf in het begin verkeerd aanleert is het heel moeilijk om dat later weer af te leren. Het is zonde van je tijd en inspanningen. In die tijd had je weer nieuwe dingen kunnen leren.

Gitaar leren spelen

Met welke lessen leer je het snelste gitaar spelen?

Welke gitaarlessen het snelste effect hebben is persoonlijk. Het is wel bekend dat lessen in een grotere groep, zoals op een muziekschool, wat langer kan duren omdat de aandacht van de muziekleraar verdeeld is over de groep. Aan de andere kant kan je wel weer leren van je mede studenten.

Tijdens privélessen krijgt jij de onverdeelde aandacht en kan de muziekleraar direct ingrijpen als er aanpassingen nodig zijn. Vaak zijn deze lessen maar één keer per week of zelfs één keer per twee weken. Je zult thuis veel zelf moeten oefenen als je snel vorderingen wilt maken. Nadeel is dan wel dat je geen voorbeeld kunt bekijken van je muziekleraar.

Volg je online gitaarlessen dan kan je helemaal zelf je tempo bepalen. Ook kan je eenvoudig lessen terug blijven kijken, zo vaak je wilt. Groot voordeel hiervan is dat je direct door kunt naar een volgende les, zodra je de vorige onder de knie hebt. Ben je een sneller leerling, dan maak je heel snel vorderingen zonder dat je hoeft te wachten op de volgende les bij je muziekleraar.

Zijn online gitaarlessen iets voor jou?

Wil je weten of online gitaarlessen iets voor jou zijn? Probeer het gewoon eens uit! De eerste 7 lessen zijn helemaal gratis. Zo kom je er snel genoeg achter of online gitaar leren spelen je aanspreekt.

Als je eenmaal begint met gitaar spelen, heb dan vooral veel plezier in het spelen zelf. Dan hoeft het allemaal niet zo snel te gaan. 😉

Veel speelplezier!