Hoe word je professioneel muzikant of zanger?
Hoe word je professioneel muzikant of zanger?

Hoe word je professioneel muzikant of zanger?

Droom jij van een carrière als professioneel muzikant of zanger? Jouw muziek op de radio horen en in de hitlijsten terug zien komen? Dat is natuurlijk geweldig om te bereiken!

Wellicht heb je een bepaalde dosis geluk, en de juiste contacten, nodig om zover te komen. Maar als je er nooit aan begint kom je er zeker niet! In deze blog geven we je een aantal tips die je alvast in de goede richting helpen.

Een droom en doorzettingsvermogen

Elke grote prestatie begint met een droom. Vanuit die droom stel je jezelf een doel. En om dat doel te bereiken heb je veel doorzettingsvermogen nodig. Het geluk dat je ontdekt wordt terwijl je staat te zingen of muziek maakt met je vrienden in een café om de hoek is natuurlijk erg klein.

Je zult veel geduld en een lange adem moeten hebben om het ver te schoppen in de muziekwereld. Natuurlijk zijn er tegenwoordig genoeg tv programma’s die je een stuk in de goede richting kunnen helpen zoals ‘The Voice’ of ‘The Talent Project’. Maar ook dan heb je veel doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen nodig om hogerop te komen.

Ga ervan uit dat je teleurstellingen te verwerken krijgt maar laat je daar niet door uit het veld slaan. Weet dat zelfs gigantisch succesvolle bedrijven zoals bijvoorbeeld de McDonalds eerst een aantal keer ‘nee’ te horen hebben gekregen. Een ‘nee’ betekend dus niet dat jij je droom maar moet opgeven.

Professioneel muzikant

Ontwikkel je muzikale talenten

Een professioneel muzikant of zanger heeft vaak een heel breed repertoire. Zo ben je makkelijker inzetbaar en heb je meer kans om bekend te worden.
Je blijven ontwikkelen betekent dat je jezelf blijft verbeteren. Dit doe je door lessen te blijven nemen. Blijf je muzikale skills verbeteren door zanglessen, gitaarlessen en pianolessen. Door dit online te doen kan je altijd en overal oefenen.

Je bent nooit uitgeleerd. Ook professionele muzikanten blijven elke dag aan hun zang en muziek werken.

Als succesvol professional heb je meer talenten nodig dan alleen goed kunnen zingen of gitaar spelen. Een professioneel muzikant of zanger is ook een entertainer. Je moet je publiek voor je kunnen winnen en mee krijgen in je optreden.

Zelfs als je eenmaal bent doorgebroken en bekendheid krijgt is het belangrijk je muzikale talenten te blijven voeden met de juiste lessen, blijf jezelf verbeteren!

Wordt uniek!

Van jou is er maar één. En als je echt door wilt breken en bekend wilt worden is het belangrijk een ‘merk’ van jezelf te maken. Hetzelfde doen als anderen is niet onderscheidend en dan blijf je niet hangen. Door uniek te zijn en je eigen stijl te ontwikkelen geef je mensen een reden om zich jou te herinneren. Blijf dicht bij jezelf en ontwikkel een stijl die bij je past.

Ben je goed in het schrijven en bedenken van liedjes? Ontwikkel je songwriting skills! Dit maakt je veel waardevoller voor de muziekindustrie. Daarnaast is het makkelijker je eigen identiteit en stijl vast te leggen in je eigen geschreven nummers.

Professionele muzikant

Pak het professioneel aan

Een eerste indruk kan je maar één keer maken. Doe het dus meteen goed. Wil je jouw muziek onder de aandacht brengen bij mensen in de muziekindustrie, zorg dan voor goede opnames. Investeer door je muziek te laten opnemen in een goede studio. Je klinkt nu eenmaal beter op een professionele opname. Het kan net het verschil maken tussen een unieke kans en een afwijzing.

Netwerken tot je erbij neervalt

Mond op mond reclame is nog steeds het beste, zeker voor een zanger(es) of muzikant. De muziekwereld is niet zo groot als je misschien denkt. Leer zoveel mogelijk mensen kennen en kijk goed welke mensen je verder kunnen helpen.

Netwerken op evenementen waar veel mensen uit de muziekindustrie aanwezig zijn is altijd goed om te doen. Zorg dat je niet wanhopig overkomt en altijd je muzikale visitekaartje bij je hebt.

Professionele zangeres

Investeer in jezelf

Als je professioneel aan de slag wilt als zanger, zangeres of muzikant zal je in jezelf moeten investeren. Niet alleen door goede lessen te nemen maar ook door jezelf te promoten als artiest. Je hebt professionele opnames nodig en zult je muziek aan de man moeten brengen.
Dit kan ook via een maatschappij die in je gelooft en je verder wil helpen om bekend te worden.

Verwacht niet meteen de grootste opdrachten, geloof in jezelf en blijf doorzetten. Wie weet zien we jou binnenkort op tv!

Tot die tijd blijf je vooral veel plezier hebben bij het maken van muziek!