Zelf gitaar bouwen? | Gitaar bouwpakket of cursus? | Bestel vandaag nog!
Zelf een gitaar bouwen: dit moet je weten!

Zelf een gitaar bouwen: dit moet je weten!

Is zelf een gitaar bouwen wel zo verstandig? Er zijn genoeg gitaar aanbieders die bijna altijd wel kunnen voldoen aan je wensen. Ligt jou gitaar er niet bij? Geen probleem, veel aanbieders geven de mogelijkheid om ‘custom made’ gitaren te maken. Daarmee bedoelen ze dat een gitaar speciaal naar klantwens wordt gemaakt. Natuurlijk zijn de prijzen die daarbij komen kijken ook niet mis, het kost nogal wat. Een custom made gitaar zou al zo’n 4000 euro kunnen kosten. Ligt er natuurlijk wel aan welke gitaar je laat maken.

Gitaar bouwen

Zelf gitaar bouwen?

Toch is er een andere mogelijkheid, namelijk zelf een gitaar bouwen. Misschien heb je geen kaas gegeten van houtbewerking, maar dat zegt niks. Er zijn namelijk twee zelf gitaar bouwen manieren. Dit kan door middel van een gitaar zelfbouw pakket of een gitaarbouw cursus. In deze blog gaan we wat meer vertellen over deze twee manieren om zelf een gitaar te maken.

Gitaar bouwpakket

Bouw je eigen gitaar met een gitaar bouwpakket. Het is de makkelijkste manier om je eigen gitaar te bouwen. Natuurlijk komt hier niet echt houtbewerking aan te pas. Het is een beetje te vergelijken met een kast van Ikea. De onderdelen zijn er al, maar nu is aan jou de taak om de kast in zijn uiteindelijke staat te krijgen. Zo is het ook bij een gitaar bouwpakket.

Het voordeel hiervan is dat alle gitaarbouw onderdelen wel netjes op elkaar aansluiten, een soort van puzzel. Een echte custom made eigenschap is dat de gitaar kan worden geverfd in de door jouw gekozen kleuren. Vaak komt een blanke lak het beste tot zijn recht bij een gitaar.

Soorten gitaar bouwpakketten

Er zijn veel verschillende soorten bouwpakketten. Toch komen de meeste bouwpakketten van het merk Boston. Het leuke daarbij is dat je niet alleen elektrische of basgitaren kunt maken, maar ook ukeleles en akoestische gitaren. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende vormen in body’s, dus voor ieder wat wils!

Onderdelen bouwpakket

Elk bouwpakket is opgedeeld uit een aantal onderdelen. De onderdelen zijn zo samengesteld dat bijna iedereen er een gitaar van kan maken. Een aantal onderdelen waar een gitaar bouwpakket uit bestaat zijn:

Gitaar bouwpakket

Het enige wat je nog nodig hebt is gereedschap, maar dat spreekt voor zich. Bij de Strat modellen zijn ook al de schakelaars, elementen en potmeters aan elkaar gesloten en gesoldeerd. Dat laat zien dat er eigenlijk geen elektrische of technische kennis nodig is om een gitaar te bouwen.

Prijzen gitaar bouwpakket

Wanneer je een gitaar bouwpakket wilt kopen moet je natuurlijk eerst wel even kijken naar de prijzen. Als we eens de prijzen van een akoestisch en elektrisch bouwpakket onderscheiden. Dan is te zeggen dat een akoestisch bouwpakket al verkrijgbaar is voor 100 euro. De elektrische bouwpakketten kosten daarentegen al snel 100 a 200 euro.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Na het bouwen van je eigen gitaar, ben je misschien klaar om je speelvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Onze klassieke gitaar tussencursus biedt een uitstekende kans om je techniek en muzikaliteit te verdiepen, zodat je het maximale uit je zelfgebouwde instrument kunt halen.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: