Gitaar verkopen? | Waar en hoe verkoop ik mijn gitaar?
Gitaar verkopen: dit is handig om te weten

Gitaar verkopen: dit is handig om te weten

Gitaar verkopen? Is het gitaar spelen niet jouw hobby of wil je gewoon een nieuwe gitaar kopen? Dan is het verstandig om je (oude) gitaar te gaan verkopen. Een gitaar verkopen hoeft in principe niet moeilijk te zijn als je weet wat je moet doen. Zo kom je in deze blog te weten waar je een gitaar verkoopt en waarop je nou echt moet letten. Denk hierbij aan de gitaar inkoop en -ruilen.

Gitaar verkopen online?

Eerlijk gezegd worden bijna alle gitaren online verkocht. We hebben het dan over zowel nieuwe als tweedehands gitaren. Hieronder hebben we voor jou de populairste online verkoopplatformen beschreven, zodat je meteen aan de slag kunt met verkopen:

Gitaar verkopen online

Je gitaar verkopen op marktplaats kost 3,25 euro per advertentie. Door op bovenstaande link te klikken krijg je uitleg over het plaatsen van advertenties op Marktplaats. Marktplaats is het grootste verkoopplatform van Nederland en daarom een goede keuze voor het verkopen van jouw gitaar. Advertenties op Marktplaats worden elke dag ontzettend vaak bekeken, waardoor je binnen de kortste keren je gitaar hebt verkocht. Heeft er iemand een bod uitgebracht? Neem dan contact op en bespreek wanneer hij/zij de gitaar wil ophalen.

Het plaatsen van een advertentie op Gitaarmarkt kost je helemaal niks. Gitaarmarkt is een verkoopplatform speciaal voor de verkoop van gitaren. Dit is dan ook gelijk de reden dat Gitaarmarkt een beperkt aantal bezoekers kent. Toch is het niet verkeerd om je gitaar te verkopen op Gitaarmarkt (wellicht in combinatie met een ander verkoopplatform). Het aantal bezoekers mag misschien laag zijn, maar ze zijn wel relevant.

Resterende verkoopplatformen (gratis advertentie plaatsen):

In het volgende filmpje van Tweedehandsgitaar.nl wordt meer informatie gegeven over hoe je een gitaar het beste kunt verkopen op hun website.

Voordelen van online verkopen

Het online verkopen van je gitaar kent meerdere voordelen. Door alleen maar een advertentie te plaatsen bereik je al ontzettend veel potentiële kopers. Daarnaast leg je eenvoudig per mail/telefoon contact, waardoor er snel afspraken kunnen worden gemaakt over de definitieve verkoop.

Nadelen van online verkopen

Als je een advertentie online zet kan dit in sommige gevallen ten koste gaan van je privacy. Op een advertentie komen namelijk je naam, mailadres en adresgegevens te staan. Daarnaast heb je ook nog de optie om je telefoonnummer te vermelden. Dit kan aan de ene kant handig zijn, omdat de koper je overal kan bereiken. Toch kiezen de meeste verkopers ervoor om het telefoonnummer niet te plaatsen in verband met misbruik. Daarnaast kun je ook een andere ophaallocatie invullen als je geen kopers aan huis wilt ontvangen.

Gitaar verkopen bij muziekwinkel

Gitaar verkopen aan winkel? In tegenstelling tot het verkopen van je gitaar op een online verkoopplatform kan je ook kiezen voor een muziekwinkel. In de meeste gevallen krijg je een veel lagere prijs voor je gitaar, dan wanneer je deze online zou verkopen. Het is namelijk zo dat de muziekwinkel er zelf ook nog wat aan moet verdienen (hoge marges). Daarnaast kopen muziekwinkels niet alle gitaren. Vaak zijn dit alleen maar vintage gitaren van merken als Gibson en Fender. Van plan om een nieuwe gitaar te kopen bij een muziekwinkel, dan is inruilen wellicht een optie.

Gitaar inruilen

Wil je een gitaar inruilen? Bij de grotere muziekwinkels is het vaak ook mogelijk om je oude gitaar in te ruilen. De inruilwaarde wordt vervolgens in mindering gebracht bij het kopen van een nieuwe gitaar. Vaak is de inruilwaarde aan de lage kant, waardoor inruilen niet altijd even voordelig is. Niet inruilen? Dan is het raadzaam om een flinke korting te regelen voor de aankoop van je nieuwe gitaar. De oude gitaar verkoop je vervolgens gewoon online. Gitaar inruilen voor geld is een populaire manier, omdat het snel en eenvoudig te doen is.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: