Ukelele koopadvies, 4 belangrijke tips | Koop een ukelele gitaar succesvol!
Ukelele koopadvies, 4 tips!

De ukelele gitaren zijn de laatste jaren erg populair geworden. De trend gaat zelfs zo hard dat de ukelele in de buurt komt van de gitaar. In de zomer, voor studenten en het echte surfgevoel instrument? Ja, dat is dit snaarinstrument. Het is een klein instrument dat gemakkelijk te bespelen is en erg belangrijk, gemakkelijk mee te nemen is! Een ukelele past in een tas en muzikanten reizen er dan ook vaak mee.

Ukelele koopadvies

Niet geheel onbelangrijk is ook dat een ukelele voor beginners erg goedkoop kan zijn, daar vertellen we later meer over. Een kleine gitaar heeft daarnaast 4 snaren in plaats van 6 zoals bij een normale gitaar. Vandaar, dat het ook gemakkelijk is om onder de knie te krijgen, zodat je snel indruk kunt maken op je vrienden of op vakantie! Het is erg gemakkelijk om akkoorden te vinden en ze zien er gewoon tof uit!

In deze blog nemen we je mee in 4-handige tips en onderwerpen waarover je moet nadenken voordat je een ukelele koopt!

Tip 1: online of offline kopen?

Een snaarinstrument is voor veel muzikanten iets persoonlijks. Het is het gevoel en de beleving wat je hebt en krijgt met een instrument wat het echt persoonlijk maakt. De instrumenten webshops zijn de afgelopen jaren flink uitgegroeid en populair geworden. Maar, dat neemt niet weg dat er ook nog veel fysieke muziekwinkels zijn. Dit is met de voornaamste rede dat veel muzikanten toch een instrument willen aanraken zodat ze het gevoel erbij krijgen of kunnen zoeken. Maar voor jezelf dus goed de overweging hoe serieus je het neemt en of je het belangrijk vindt om een ukelele eerst eens vast te houden en te bespelen, voordat je tot aankoop overgaat!

Tip 2: waarvoor koop je een ukelele?

Stel jezelf altijd de vraag, waarom wil ik een ukelele kopen en spelen? Schrijf dit eens op en het zal zeker helpen bij de zoektocht naar het geschikte instrument! Zo kan het zijn dat je er een op vakantie wilt meenemen, dan is het formaat natuurlijk erg belangrijk. Als je technisch erg goed ermee wilt gaan spelen, dan is het de moeite waard om te kijken naar een kwalitatief hoogstaand model waar je al je skills in kwijt kunt!

Tip 3: cursus of zelf scholing?

Als je al gitaar kan spelen is een kleine gitaar erg simpel om ook mee te starten. De basis is hetzelfde waardoor je bijna direct op dit snaarinstrument kunt spelen, maar het is wel even wennen! Het internet staat vol met video’s en cursussen zodat je gewoon vanuit huis een baas wordt in het bespelen van deze kleine gitaar. Tegenwoordig zijn er veel digitale cursussen waaraan je meer dan voldoende hebt om ukelele te leren spelen.

Tip 4: prijsklasse

Een ukelele kopen kan al vanaf €50,-! Daarvoor hoef je het natuurlijk niet te laten. De ukulele komt oorspronkelijk uit Hawaï, daar zitten dan ook de echte kwalitatief hoogstaande ukelele fabrikanten, veelal met de hand gemaakt. Ons advies is als je start een goedkope ukelele te kopen om het gevoel te krijgen en later te kijken naar een kwalitatief hoogstaande kleine gitaar. Je oude ukelele kan je altijd weer verkopen op websites als Marktplaats!

Heb je nog vragen of advies nodig? Laat het ons weten in een reactie!

 

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: