Ibanez gitaar | Waar een klein Japans merk groot in werd!
Ibanez Gitaar

Ibanez Gitaar

Ibanez is bekend geworden als basgitaar-, Japans gitaar- en effectenpedalen-merk. Hoshino Gakki group is het bedrijf die naast het drummerk Tama ook het Ibanez merk onder zich heeft. De groep komt uit Nagoya. De gitaren Salvador Ibáñez e Hijos werden geïmporteerd in 1929 door Hoshino. De firma waarvan Hoshino de gitaren importeerde werd overgenomen. Hierdoor ging Ibanez in 1935 zelf Spaanse gitaren produceren die de naam Ibanez kregen. Hierdoor werd de merknaam Ibanez geboren.   Ibanez gitaar

Ibanez accessoires

Ibanez richt zich niet alleen op het produceren van gitaren, maar ook op die van gadgets en gitaar onderdelen . Denk bijvoorbeeld aan snaren, gitaarstoelen, gitaarstandaard en audio kabels. Een aantal handige accessoires die in combinatie met de Ibanez gitaar zijn te kopen worden hieronder weergegeven: Draagkoffer: een gitaar draagkoffer is niet alleen handig om een gitaar in te vervoeren, maar ook om een gitaar in op te bergen. Dit voorkomt dat de gitaar beschadigd en zorgt ervoor dat de gitaar vrij is van stof. Snaren: snaren zijn een belangrijk onderdeel van een gitaar. De kans dat snaren knappen tijdens het spelen is aanwezig. Daarom is het altijd vanzelfsprekend om wat extra snaren in te kopen. Stemmer: het stemmen van een gitaar is essentieel, na verloop van tijd zal de gitaar achteruit gaan. Een stemvork kan dan uitkomst bieden, maar voor de beginners is het aan te raden om een elektrisch gitaarstemapparaatje te kopen. Deze geeft duidelijk aan wanneer de snaren strak genoeg zijn gespannen om de juiste toonhoogte te behalen. Banden: een band wordt gebruikt om de gitaar tijdens het spelen te kunnen laten hangen. Een hoge kwaliteit van een gitaarband is essentieel. Bij het knappen van z’n band is de kans aanwezig dat de gitaar beschadigd. Een kwalitatief goede band is gemaakt van leer. Plectrum: zijn goedkope accessoires, makkelijk verkrijgbaar en bij (bijna) iedere muzikant aanwezig. Een plectrum bestaat uit een klein stukje plastic, aan de ene kant een ronde stompe kant en aan de andere kant loopt deze uit als een punt. Een spectrum wordt vastgehouden met duim en wijsvinger. Hiermee zijn de lange snaren van een akoestische-, bas en elektrische gitaar te strijken.

Ibanez gitaren kopen

De Ibanez series zijn te koop bij gitaar handelaren gelegen in heel Nederland, zowel fysiek als online. Vaak worden bij de meeste gitaren nog standaard accessoires meegeleverd. Denk bijvoorbeeld aan de ‘jumpstart pakketten’, verkrijgbaar bij Bax-shop.nl wanneer een elektrische gitaar wordt gekocht. De volgende onderdelen vallen onder een Jumpstart pakketten: gitaartas, hoofdtelefoon, stemapparaat, accessoire tas, plectrums en gitaarband.

meest verkochte Ibanez modellen

Ibanez is bekend geworden door zijn ruime keuze aan modellen. Momenteel heeft Ibanez wel meer dan 10 Ibanez gitaarmodellen op de markt gebracht. Een aantal Ibanez gitaarmodellen zijn:
  • Montage reeks;
  • Talman reeks;
  • AW series;
  • MASA reeks;
  • AEL Jumbo;
  • V series.
  Ibanez gitaar modellen       Een aantal elektro-akoestische basgitaren worden ook door Ibanez gemaakt. Een aantal elektro-akoestische basgitaren van Ibanez worden hieronder weergegeven:

Ibanez gitaar EW Series

De Ibanez EW Series zijn vergeleken met de AW series wat duurder, maar nog steeds verkrijgbaar voor een redelijke prijs. De prijs- kwaliteitsverhouding komt dan helemaal tot zijn recht. Zeker als deze wordt vergeleken met de nummer 1 modellen die al snel duizenden euro’s kosten. De EW series bestaan uit een hoogstaand ontwerp waarin duidelijk te merken is dat de piano opgebouwd is uit verschillende houtsoorten.

Ibanez gitaar SAGE series

De Ibanez SAGE serie zijn verkrijgbaar in twee klankkast modellen, dit zijn de modellen ‘dreadnought’ en ‘Jumbo’. Beide modellen zijn makkelijk uit elkaar te houden, vanwege het grote verschil in klankkast. De Ibanez gitaar SAGE serie is echt bedoeld voor de beginnende muzikant die voor een klein publiek wil spelen. Dankzij zijn betaalbare prijs is deze serie dan ook voor iedereen toegankelijk.

Ibanez gitaar AW series

De wat duurdere variant t.o.v. de SAGE modellen is de Ibanez gitaar AW serie. De prijs is dan wel wat duurder, maar bevindt zich nog steeds in een prijsklassen die in het budget van innoverende muzikanten past. De AW serie beschikt over een aantal kwalitatief goede onderdelen en van het element ‘Fishman Sonicore’ en met de voorversterker ‘Ibanez’ SST Shape Shifter’.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:
Reactie plaatsen