Kindergitaar kopen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Is je kind bovengemiddeld geïnteresseerd in gitaar spelen? Dan is het wellicht tijd om een kindergitaar aan te schaffen. Een ‘grote’ gitaar is natuurlijk veel te groot voor kleine kinderhandjes.
Daarom zijn er gitaren speciaal gemaakt voor kinderen van alle leeftijden.

Gitaar spelen is niet alleen leuk maar ook goed voor de ontwikkeling van je kind. De hersenen worden gestimuleerd en het ruimtelijk inzicht wordt beter.
Maar welke maten zijn er, en welk soort gitaar kies je voor je kind?

Kindergitaar

Welke maat kindergitaar

Kinderen groeien snel, daarom zijn er verschillende maten kindergitaren op de markt. Het kleinste model is geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar, dit is een ¼ model. De maat daarna, met een ½ afmeting, is voor kinderen van 6 tot 8 jaar. De volgende maat is perfect geschikt voor 8 tot 12 jarigen, dit is de ¾ maat. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen spelen op een gewone ‘volwassen’ maat gitaar, ofwel de 4/4.

Aangezien er diverse modellen zijn is het belangrijk altijd even te passen of je kind de gitaar goed vast kan houden. Krijgt je kind zijn of haar hand goed rond de nek? En past de andere arm, zonder rare bochten, rond de behuizing? Dan is de maat goed.

Welk soort kindergitaar kies je?Kindergitaar kopen

Net als de grote gitaren zijn ook de kindergitaren er in meerdere soorten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke gitaar, de westerngitaar, een elektrische gitaar of de basgitaar.
Veel gitaardocenten raden aan om te beginnen met een klassieke gitaar. Vooral de bredere hals maakt het makkelijker om de vingerzetting goed te leren. Daarnaast zijn de nylon snaren zachter waardoor kinderen langer kunnen spelen zonder zere vingers te krijgen.

Ook een elektrische gitaar met lichte snaren kan een goede gitaar zijn voor een kind. De smalle hals is makkelijk door een kinderhand vast te houden.
Kinderen hebben vaak een hele uitgesproken mening, pijl dus even bij je kind of deze liever een klassieke- of een elektrische gitaar had gewild. Niets teleurstellender, en demotiverende, dan de gitaar krijgen die je niet wilde.

Waar koop je een kindergitaar?

Diverse grote warenhuizen en zelfs speelgoedwinkels bieden kleine gitaren aan voor kinderen. Als je kind serieuze interesse heeft in gitaar spelen kan je deze modellen beter vermijden. Een gitaar van goede kwaliteit is makkelijker te bespelen en klinkt veel beter. Dat werkt motiverend voor je kind, hij of zij zal er met plezier op spelen.

Voor een kwaliteit kindergitaar ga je naar een goede muziekwinkel. Hier kan je advies inwinnen en je kind kan wat gitaren vasthouden en uitproberen. Als je niet zeker weet of deze hobby blijvend is kan je natuurlijk ook op zoek naar een tweedehands kindergitaar.

Kindergitaar spelen

De perfecte kindergitaar gevonden?

Heb je de perfecte kindergitaar gevonden? Dan wil je kind er vast heel goed op leren spelen. Je kunt je kind naar een muziekschool sturen, of naar privéles bij een gitaarleraar. Maar je kind zal er niet altijd zin in hebben om precies op dat moment op zijn gitaar te spelen. En als hij of zij er wel zin in heeft, is er geen les…

Online gitaarlessen zijn ideaal voor een kind. Ze zijn altijd en overal beschikbaar. Ze kunnen dus oefenen wanneer het hun uitkomt, wanneer zij er zin in hebben. Zo wordt leren gitaar spelen echt een feest!
En de eerst 7 lessen zijn nog gratis ook, probeer dus vandaag nog of online gitaarlessen iets zijn voor jouw kind.

Reactie plaatsen