Elektrische gitaar spelen voor beginners
Elektrische gitaar spelen voor beginners

Elektrische gitaar spelen voor beginners

Is het jouw droom om elektrische gitaar te leren spelen als de grote artiesten? Elektrische gitaar spelen is niet heel moeilijk en heel erg leuk om te doen. En omdat je met een versterker werkt kan je hem aansluiten op je koptelefoon zodat je kunt oefenen zonder daarbij anderen te storen.

Heb je al een elektrische gitaar en wil je meteen leren spelen of moet je nog een gitaar aanschaffen? Hieronder geven we jou tips om elektrische gitaar te leren spelen als beginner.

Een elektrische gitaar aanschaffen

Elektrische gitaar kopen

Je kunt natuurlijk meteen naar de dichtstbijzijnde muziekwinkel gaan en een nieuwe elektrische gitaar aanschaffen. Maar misschien kan je zolang wel een gitaar van iemand lenen tot je zeker weet dat de elektrische gitaar helemaal jouw instrument is.

Of, als je wat minder budget tot je beschikking hebt, kan je prima uit de voeten met een tweedehands gitaar. Zolang je jouw aankoop goed controleert kan je jarenlang plezier hebben van een tweedehands gitaar. Wil je meer informatie over het kopen van een tweedehands gitaar? In dit artikel geven we je “6 tips bij het kopen van een tweedehands gitaar”.


Start Je Elektrische Gitaarreis – Lees Meer Hier

Stel je elektrische gitaar goed af

Een goed afgestelde gitaar is het halve werk. Je kunt dit zelf proberen maar het is beter, zeker als beginner, om dit door een professional te laten doen. Vaak kan je hiervoor terecht bij een muziekwinkel of gitaarreparateur. Die kunnen je elektrische gitaar precies goed afstellen zodat jij er fijn op kunt spelen.

Als je gitaar niet goed is afgesteld zal het in de buurt van de kam nog redelijk klinken maar hoe hoger je op de hals gaat spelen hoe valser hij klinkt. Dat werkt natuurlijk niet heel motiverend en zal het moeilijker maken om goed gitaar te leren spelen.

Staat je elektrische gitaar te hoog afgesteld dan is hij erg moeilijk te bespelen. Het kost je onnodig veel kracht om de snaren op de frets te krijgen, het doet pijn aan je vingers en je kunt niet snel van akkoorden wisselen.
Zorg dus dat je elektrische gitaar goed is afgesteld voor je erop begint te spelen.Elektrische gitaar

Begin niet te moeilijk

Wordt niet meteen overmoedig als je net begint met spelen. Wissel moeilijke en makkelijke stukken met elkaar af. Heb je net iets heel moeilijks geoefend? Speel dan een leuk en makkelijk liedje, daar wordt je ook beter van en je houdt de motivatie om door te gaan.
Oefen de moeilijke dingen net zo vaak als de makkelijke stukken. Wissel je regelmatig af dan zal je merken dat ook de moeilijke stukken je steeds makkelijker af gaan.

Wacht met je effectpedalen

Als je net begint met spelen op je elektrische gitaar wil je natuurlijk alles uitproberen. Maar pas op met het gebruik van je effectpedalen tijdens het oefenen. Het klinkt natuurlijk heel spectaculair allemaal maar je kunt ook heel makkelijk foutjes in je gitaarspel verdoezelen.
Bewaar voorlopig je effectpedalen voor als je, na het oefenen, even lekker los wilt gaan of als je gaat jammen met je vrienden.

Oefenen, oefenen, oefenen…

Als je goed wilt leren spelen op je elektrische gitaar zal je moeten oefenen. Het maakt niet uit of je les neemt op een muziekschool, bij een muziekleraar of het jezelf aan wilt leren. Oefenen is de enige manier om beter te worden.

Door regelmatig te oefenen op je gitaar zullen je vingers sterker worden. Je leert de noten te vinden op de hals en je ontwikkeld een gevoel in je gitaarspel.
En onthoudt vooral dat ook de professionele gitaristen die jij zo bewondert ooit net zo begonnen zijn als jij! En zij oefenen ook nog elke dag.

Elektrische gitaar spelen

Ontdek onze uitgebreide elektrische gitaar cursus om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.
Begin Je Elektrische Gitaaravontuur – Lees Meer