Wat zijn power chords? - OnlineMuziekAcademie.nl
Power chords

Power chords

Power chords zijn hoewel de naam anders doet vermoeden geen akkoorden. Het zijn namelijk harmonische intervallen. Ze zijn relatief eenvoudig te spelen en bovendien in elk akkoordenschema toe te passen.  Power chords bestaan in principe uit de grondtoon en de vijfde toon, ook wel kwint genoemd.  Power chords in E bestaan uit de grondtoon E en de B. In bepaalde gevallen wordt het octaaf van de grondtoon erbij gewonnen. Er is dus sprake van E, B en e. Power chords zijn niet ingewikkeld om te spelen, het is een kwestie van doen en herhalen vooral.

Zo speel je dus power chords

Hoe je power chords speelt? Je legt je wijsvinger op de E snaar (de dikste) in de derde fret. Je legt de ringvinger op de A snaar in de vijfde fret en legt de pink op de D snaar in de vijfde fret. Je slaat alle snaren even aan, verplaats je vingers heel even. Bij power chords mogen alleen de E, A en S snaren klinken. G, B en E snaren moeten gemute worden.

Je hoort de onderste drie bijna niet klinken

Je zorgt dat je de wijsvinger en pink op de goede plaats hebt. Je legt de wijsvinger zonder die van de E snaar af te halen zacht over de andere snaren. Je slaat elke snaar een keer aan en je hoort dat de onderste drie bijna niet klinken. Je kunt vervolgens alle snaren aanslaan. Je speelt dan power chords.   Je kunt online voor nog geen 15 euro 24/7 online gitaartabs leren spelen of de Spaanse gitaar leren spelen. Er worden al ruim 500 verschillende gitaarlessen aangeboden. Dat is nog niet alles, want je kunt ook prima een van de ruim vijfhonderd pianolessen en meer dan 400 verschillende zanglessen gaan volgen.  Daar zit dus ook altijd iets voor jou bij.