Gitaarkoffer kiezen: hier moet je op letten!
Welke gitaarkoffer kies je?

Een gitaarkoffer is de ideale bescherming voor je kostbare instrument. Zeker als je jouw gitaar vaak meeneemt onderweg is een goede gitaarkoffer onmisbaar. Een gitaar nodigt uit om mee op pad te gaan. Lekker gitaarspelen met vrienden in het park, een optreden in een café of op weg naar muziekles. Uiteraard ben jij zuinig op je gitaar en wil je niet dat hij beschadigd onderweg.

Maar waar moet je op letten als je een gitaarkoffer wilt aanschaffen? Welke koffer is het meest geschikt voor jouw instrument? Of heb je genoeg aan een gitaarhoes?

Gitaarkoffer vs. gitaarhoesgitaarhoes

Je kunt natuurlijk ook een gitaarhoes voor je gitaar aanschaffen. Je bent hiermee goedkoper uit. Maar bereik je hiermee je doel?
Blijft jouw gitaar altijd in huis en ga je er nooit mee op pad dan kan een gitaarhoes prima dienst doen om jouw gitaar te beschermen tegen stof en lichte stootjes. Maar als je regelmatig op pad gaat met je instrument dan heb je meer nodig dan een hoes.

Een gitaarkoffer is duurder maar ook veel steviger. Een goede koffer, waar je gitaar perfect in past, beschermt je gitaar zelfs bij een flinke val. En dat is wat je wilt. Onderweg kan er van alles gebeuren. Je kunt je gitaar ergens tegenaan stoten, en hij kan vallen. En dan heb je ook nog de invloeden van het weer, zoals regen of extreme kou.

Natuurlijk zijn er zowel gitaarhoezen als gitaarkoffers in verschillende prijsklassen. De ene is uiteraard beter dan de andere. Maar een goede gitaarkoffer beschermt altijd beter dan een hoes. Zowel tijdens reizen met de auto, het openbaar vervoer en zelf het vliegtuig. Een harde gitaarkoffer biedt ook een goede bescherming tegen temperatuurverschillen.

Zie ook: Gitaarhoes of gitaarkoffer? Voordelen en nadelen op een rij

Waarop letten bij het aanschaffen van een gitaarkoffer?

Je kunt zoveel geld uitgeven aan je gitaarkoffer als je zelf wilt. Ze zijn er in allerlei prijsklassen. Maar het allerbelangrijkste is de pasvorm van de koffer. Je gitaar moet goed ondersteund worden en netjes in de koffer passen. Is dit niet het geval dan loopt je instrument alsnog schade op bij een val, en dat wil je nu juist voorkomen.

Door erop te letten dat je gitaar perfect in de koffer past weet je zeker dat hij goed beschermd is onderweg. Neem dus altijd je gitaar mee als je een gitaarkoffer wilt gaan kopen. Je kunt dan direct in de winkel passen. Laat je eventueel adviseren door een ervaren verkoper.

Gitaarkoffer onderweg

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: