Welke gitaarkoffer kies je?
Welke gitaarkoffer kies je?

Welke gitaarkoffer kies je?

Een gitaarkoffer is de ideale bescherming voor je kostbare instrument. Zeker als je jouw gitaar vaak meeneemt onderweg is een goede gitaarkoffer onmisbaar. Een gitaar nodigt uit om mee op pad te gaan. Lekker gitaarspelen met vrienden in het park, een optreden in een café of op weg naar muziekles. Uiteraard ben jij zuinig op je gitaar en wil je niet dat hij beschadigd onderweg.

Maar waar moet je op letten als je een gitaarkoffer wilt aanschaffen? Welke koffer is het meest geschikt voor jouw instrument? Of heb je genoeg aan een gitaarhoes?

Gitaarkoffer vs. gitaarhoesgitaarhoes

Je kunt natuurlijk ook een gitaarhoes voor je gitaar aanschaffen. Je bent hiermee goedkoper uit. Maar bereik je hiermee je doel?
Blijft jouw gitaar altijd in huis en ga je er nooit mee op pad dan kan een gitaarhoes prima dienst doen om jouw gitaar te beschermen tegen stof en lichte stootjes. Maar als je regelmatig op pad gaat met je instrument dan heb je meer nodig dan een hoes.

Een gitaarkoffer is duurder maar ook veel steviger. Een goede koffer, waar je gitaar perfect in past, beschermt je gitaar zelfs bij een flinke val. En dat is wat je wilt. Onderweg kan er van alles gebeuren. Je kunt je gitaar ergens tegenaan stoten, en hij kan vallen. En dan heb je ook nog de invloeden van het weer, zoals regen of extreme kou.

Natuurlijk zijn er zowel gitaarhoezen als gitaarkoffers in verschillende prijsklassen. De ene is uiteraard beter dan de andere. Maar een goede gitaarkoffer beschermt altijd beter dan een hoes. Zowel tijdens reizen met de auto, het openbaar vervoer en zelf het vliegtuig. Een harde gitaarkoffer biedt ook een goede bescherming tegen temperatuurverschillen.

Waarop letten bij het aanschaffen van een gitaarkoffer?

Je kunt zoveel geld uitgeven aan je gitaarkoffer als je zelf wilt. Ze zijn er in allerlei prijsklassen. Maar het allerbelangrijkste is de pasvorm van de koffer. Je gitaar moet goed ondersteund worden en netjes in de koffer passen. Is dit niet het geval dan loopt je instrument alsnog schade op bij een val, en dat wil je nu juist voorkomen.

Door erop te letten dat je gitaar perfect in de koffer past weet je zeker dat hij goed beschermd is onderweg. Neem dus altijd je gitaar mee als je een gitaarkoffer wilt gaan kopen. Je kunt dan direct in de winkel passen. Laat je eventueel adviseren door een ervaren verkoper.

Gitaarkoffer onderweg

Gitaar spelen waar je maar wilt

Ben je geslaagd en heb je de perfecte gitaarkoffer voor jouw instrument gevonden? Dan kan je op pad. Lekker gitaar spelen, waar en wanneer je maar wilt.

Wil jij je techniek nog verder verbeteren? Nog meer plezier beleven aan je gitaar? Volg dan onze online gitaar lessen. Deze geven je de vrijheid om je lessen te volgen wanneer het jou uitkomt. Waar je maar wilt, je hebt altijd en overal toegang.
Probeer de eerste 7 lessen gratis uit en ontdek hoe leuk online gitaar lessen zijn!

Reactie plaatsen