Miniatuur gitaar kopen? | Vergelijk verschillende aanbieders!
Miniatuur gitaar

Het verzamelen van miniatuur gitaren is een opkomende hype bij zowel gitaristen als verzamelaars. Zoals velen misschien wel weten is het haast onmogelijk om een verzameling van beroemde gitaren te hebben. Zeker als je spreekt over gitaren van het merk Gibson, zoals de Gibson Les Paul, welke al snel 1000 a 5000 euro kunnen kosten. De miniatuur gitaar brengt hier verandering in, want een miniatuur Gibson Les Paul is al verkrijgbaar voor maar 20 euro.Miniatuur gitaar

Daar blijft het niet bij, want eigenlijk zijn alle instrumenten verkrijgbaar in miniatuur variant. Zo is het ook mogelijk om banjo, bas en elektrische gitaren te kopen in miniatuur. Leuk om neer te zetten in een vitrinekast, want er zijn immers oneindig veel varianten te verzamelen. Zelf een verzameling miniatuur gitaren houden? Lees dan snel verder, maar let wel op het is verslavend!

Miniatuur gitaar afmetingen

Als we spreken over een miniatuur gitaar dan bedoelen we dat de gitaar van een heel klein formaat is. Je kunt dan denken aan een gitaar met een lengte van ongeveer 25 a 30 cm. De breedte van een miniatuur gitaar kan variëren tussen de 7 a 12 cm. Voor de dikte geldt een afmeting van 2 a 3 cm. In de opsomming hiernaast worden de afmetingen nog even kort weergegeven

  • L = 25 – 30 cm
  • B = 7 – 12 cm
  • H = 2 – 3 cm

Miniatuur gitaar kopen

Een miniatuur gitaar kopen is eigenlijk vrij eenvoudig als je dit zou vergelijken met het kopen van een normale gitaar. Dit kan bijvoorbeeld gewoon bij populaire online webwinkels, zoals Bol.com. De prijzen variëren hier van 20 tot 30 euro. Het aanbod is hier wel redelijk beperkt, waardoor het vaak verstandig is om een bezoekje te brengen aan verschillende aanbieders. Zo is Bax-shop.nl één van de bekendste gitaarshops die ook miniatuur gitaren verkoopt. Hieronder in de tabel zie je een aanbieder met de gemiddelde prijs.

AanbiederPrijs
Bol.com€ 15,-

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: