Cm akkoord gitaar (C Mineur) - Online Muziek Academie
Cm akkoord gitaar (C Mineur)

Cm akkoord gitaar (C Mineur)

We zullen hieronder twee manieren bespreken om een Cm akkoord (C mineurte spelen. Allereerst zullen we het over het barré akkoord hebben. Met een barré akkoord leg je een vinger overdwars, zodat deze meerdere snaren kan indrukken. Dit wordt ook wel een dwarsgreep genoemd. Hieronder de greep voor de C mineur als een barré akkoord. Zoals je ziet drukt de wijsvinger niet alleen op de hoge E-snaar, maar ook op de A-snaar. De middelvinger ligt hier dus overdwars en drukt ook de B-. G.- en D- snaar in. De andere vingers drukken echter hogere fretten in. Deze bepalen dus de toon voor bovengenoemde snaren.

Schema Cm akkoordGitaarakkoord: Cm akkoord (C mineur)

E- wijsvinger op de derde fret.
B- middelvinger op de vierde fret
G- Pink op de vijfde fret
D- ringvinger op de vijfde fret.
A- wijsvinger op de derde fret.
E- X

Tip: draai je wijsvinger

Barré akkoorden goed kunnen spelen, kan enig geduld vereisen. Probeer je wijsvinger een beetje te draaien, zodat je met de zijkant van je vinger speelt. Hierdoor is het makkelijker om genoeg druk te zetten, zodat de snaar aangeslagen kan worden. Bij het oefenen van een Barré akkoord is het goed elke snaar afzonderlijk aan te slaan, om zo voor jezelf te controleren, of je alle snaren goed ingedrukt houdt.


Cm akkoord op een andere manier spelen

Vind je een barré nog iets te hoog gegrepen? Geen nood! De C mineur kan je ook op een makkelijkere manier spelen: E- wijsvinger op de derde fret. B- middelvinger op de vierde fret G- Pink op de vijfde fret D- ringvinger op de vijfde fret. A- X E- X Als je de A- snaar niet aanslaat, kan je de wijsvinger op de hoge E-snaar zetten in plaats van er een dwarsgreep van te maken.

Meer gitaarakkoorden in de vingers krijgen

In onze kennisbank over gitaarakkoorden vind je uitleg over alle belangrijke gitaarakkoorden zoals:

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:
Reactie plaatsen