Bm akkoord gitaar (B mineur) - Online Muziek Academie
Bm akkoord gitaar (B mineur)

Bm akkoord gitaar (B mineur)

Hoewel het Bm akkoord enige oefening vereist, is het er zeker één die je graag wilt kunnen. Hoe meer akkoorden je kent, hoe groter jouw repertoire wordt. Dat is leuk wanneer iemand je om een verzoeknummer vraagt, of wanneer je samen met andere muzikanten wilt spelen.

De vingerzetting van het Bm akkoord

Allereerst de uitleg hoe je een B mineur akkoord speelt. Hieronder staan de snaren benoemd. Een Nul staat voor een open snaar die aangeslagen wordt. Een X houdt in dat een snaar niet aangeslagen hoort te worden en de rest spreekt voor zich. Gitaarakkoord het Bm akkoord (B mineur)

E- Wijsvinger op de tweede fret (barré)
B- middelvinger op de derde fret
G- pink op de vierde fret
D- ringvinger op de vierde fret
A- wijsvinger op de tweede fret (barré)
E- X


Majeur en mineur

Wanneer je de B majeur al heb geoefend, zul je bemerken dat deze twee akkoorden erg op elkaar lijken. Wanneer je majeur kan is de mineur snel te leren en andersom geldt dat natuurlijk ook.

Barré akkoord

Wanneer je barré speelt is het belangrijk de vinger die overdwars ligt (nu de wijsvinger) een klein beetje bij te draaien. Hierdoor worden de snaren beter ingedrukt en krijg je een helder geluid wanneer je het akkoord aanslaat. Wil je controleren of je de barré goed onder de knie hebt? sla de snaren dan één voor één aan. Op deze manier kan je de wijsvinger een beetje bijstellen wanneer je hoort dat je één of meerdere snaren dempt.

Bm akkoord, de simpele versie

Wanneer je een liedje echt graag snel wilt leren spelen, maar de barré vergaat nog niet zo soepel dan zou je ervoor kunnen kiezen het akkoord als volgt te spelen: E- Wijsvinger op de tweede fret (barré) B- middelvinger op de derde fret G- pink op de vierde fret D- ringvinger op de vierde fret A- X E- X Wanneer je de A snaar niet aanslaat, hoef je de wijsvinger niet overdwars te leggen. Geef het barré oefenen echter niet te snel op. In veel akkoorden zit een barré. Wanneer je de greep dus eenmaal doorhebt, zal gitaarspelen een stuk leuker worden! Wist je dat:Hotel California van the eagles (1977) ook in B mineur wordt gespeeld. Een leuk nummer voor rond het kampvuur of bij een Jam sessie. Deze zal vaak langskomen wanneer het om verzoeknummers gaat.

Meer gitaarakkoorden in de vingers krijgen

In onze kennisbank over gitaarakkoorden vind je uitleg over alle belangrijke gitaarakkoorden zoals:

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:
Reactie plaatsen