Fm akkoord gitaar (F mineur) - Online Muziek Academie
Fm akkoord gitaar (F mineur)

Fm akkoord gitaar (F mineur)

Misschien heb je het F akkoord al onder de knie en ben je nieuwsgierig naar het Fm akkoord (F mineur). Wanneer dit het geval is zal je niet teleurgesteld raken. Deze akkoorden lijken veel op elkaar. Wanneer je de een kan spelen, kan je ook de ander spelen en vice versa. Maar hoe speel je het F mineur akkoord dan?

Fm akkoord, de vingerzetting

de snaren staan hieronder aangegeven. wanneer een snaar niet aangeslagen behoort te worden wordt dit aangeduid met een X. bij een nul wordt een open snaar aangeslagen. Hier is echter geen sprake van bij het F mineurakkoord. Gitaarakkoorden, het Fm akkoord (F mineur)

Fm akkoord
E- op de eerste fret de wijsvinger (barré)
B- op de eerste fret de wijsvinger (barré)
G- op de eerste fret de wijsvinger (barré)
D- op de derde fret de pink
A- op de derde fret de ringvinger
E- op de eerste fret de wijsvinger (barré)

Het enige verschil met het F majeur akkoord is dat er geen middelvinger op de tweede fret op de G snaar staan. De overgang tussen deze twee akkoorden is dus ook simpel en kan een mooi effect geven, voor wanneer je zelf akkoorden progressies gaat maken.

 

Barré spelen

De wijsvinger ligt overdwars op de eerste fret. Draai je wijsvinger een beetje bij, zodat je met de zijkant van je vinger de snaren indrukt. Hierdoor zul je ze minder snel dempen. Wanneer je wilt controleren of er geen snaren gedempt zijn, sla ze dan één voor één aan. Als een snaar gedempt is, zul je hier iets meer druk op moeten zetten. Vooral bij het F mineur akkoord is dit belangrijk. Er zijn namelijk bij dit akkoord maar twee snaren die niet afhankelijk zijn van de barré voor hun geluid. Namelijk de D en de A snaar die worden ingedrukt door de pink en ringvinger. Tip: het is altijd belangrijk om je pols te ontspannen bij het gitaar spelen, zeker bij een barré. Hierdoor wordt spelen makkelijker en zul je minder snel kramp krijgen.

Meer gitaarakkoorden in de vingers krijgen

In onze kennisbank over gitaarakkoorden vind je uitleg over alle belangrijke gitaarakkoorden zoals:

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Reactie plaatsen