Gm7 akkoord gitaar (eenvoudige uitleg): Online Muziek Academie
Gm7 akkoord gitaar

Gm7 akkoord gitaar

Als je op zoek bent naar een cool akkoord om je gitaarspel wat op te fleuren, dan is het Gm7 akkoord perfect voor jou. Net zoals we in andere instructies doen, geven we enkele manieren aan waarop je je vingers uit de knoop en in de juiste positie kan brengen. Voor we hier aan beginnen moeten we wel meegeven dat Gm7 een barré akkoord is. Daarom namen we kort nog eens de tips op voor het spelen van barré akkoorden. Na de instructie geven we ook nog wat uitleg over spiergeheugen, gitaar spelen is namelijk ook een beetje biologie!

Gm7 akkoord, de basis

Het Gm7 akkoord is een barré akkoord, dat wil zeggen dat je met je wijsvinger een bepaalde fret over de hele breedte van de gitaarnek ingedrukt houdt. Bij Gm7 valt dat letterlijk te nemen, want de derde fret moet op elke snaar ingedrukt zijn. Met je andere vingers vorm je dan de rest van het gitaarakkoord.

Akkoordenschema Gm7

Hieronder tonen we het akkoordschema voor Gm7. Telkens wordt de vinger vermeld waarmee je het best de frets indrukt. Een X staat voor een gedempte snaar, een 0 voor een open snaar. e - Wijsvinger op de derde fret B - Wijsvinger op de derde fret G - Wijsvinger op de derde fret D - Wijsvinger op de derde fret A - Ringvinger op de vijfde fret E - Wijsvinger op de derde fret

Gm7 gitaarakkoord
Tips voor het vormen van een barré akkoord

Barré-akkoorden zijn een belangrijk onderdeel van je gitaarspel maar kunnen wat irritatie oproepen. Heb je het nog wat moeilijk met het vormen van een barré? Dan zijn hier nog eens de belangrijkste tips:

  1. Gebruik het harde deel van je wijsvinger in plaats van het zachte om de barré te vormen. Zo zal je minder pijn ondervinden en zal je ook minder snel een gedempt geluid krijgen.
  2. Houd je elleboog dicht tegen je lichaam en je pols zo recht mogelijk bij het spelen van het akkoord. Geloof ons, zo verkramp je niet.
  3. Oefening baart kunst. Barré-akkoorden zijn één van de grootste horden om te nemen wanneer je gitaar leert spelen. Maar eens er zich een mooi laagje eelt gevormd heeft op je vingers, ben je good to go!

Praktische video

Hieronder vind je een praktische video met uitleg.


Gm7 akkoord, maar dan funky

Bij het spelen van akkoorden bestaat er zoiets als 'voicings'. Dit zijn bepaalde manieren om een akkoord te spelen die perfect bij een bepaalde speelstijl passen. Zo is er één (makkelijke) manier om Gm7 te spelen die de funk-gitarist in je naar boven zal brengen:

e - Wijsvinger op de derde fret
B - Wijsvinger op de derde fret
G - Wijsvinger op de derde fret
D - Wijsvinger op de derde fret
A - X
E - X

Spiergeheugen

Eigenlijk is het spiergeheugen een simpel biologisch concept dat tweevoudig is. Voor de nieuwsgierigen leggen we het graag even uit. Ten eerste heeft het concept te maken met de snelheid waarmee spieren groeien. Wie voor het eerst gewichten tilt, zal geen honderd kilo heffen, dat komt pas later. Maar hoe meer je gewichten heft, hoe sneller je aan die honderd kilo komt. Bij gitaar spelen is het net zo: wie barré-akkoorden begint te spelen, zal er eerst veel moeite mee hebben, maar hoe meer je oefent, hoe meer de spieren die je ervoor nodig hebt gevormd worden en hoe makkelijker het wordt. Ten tweede vinden we spiergeheugen in de hersenen terug: net zoals je niet kan verleren hoe je fietst, doe je dat ook niet met gitaarspelen. Heb je de gitaar even aan de haak gehangen, maar heb je vroeger veel geoefend, dan zal je snel weer op dreef zijn! De boodschap blijft dus om geregeld te oefenen! Zo vergeten je spieren niet hoe akkoorden zoals Gm7 gevormd worden.

Meer gitaarakkoorden in de vingers krijgen

In onze kennisbank over gitaarakkoorden vind je uitleg over alle belangrijke gitaarakkoorden zoals:

Am7 akkoord
Bm7 akkoord
Cm7 akkoord
Dm7 akkoord
Em7 akkoord
Fm7 akkoord

Online gitaarles volgen

Via de Online Muziekacademie kun je online gitaarlessen volgen.Volg deze unieke stap-voor-stap gitaarmethode en speel binnen 8 weken je favoriete nummers. Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Reactie plaatsen